Népszerű bejegyzések

2012. december 23., vasárnap

Egy büszke vallásos csoport hanyatlása

Amikor bizonyos személyek kiválnak a mainstream Jehova Tanúi irányzattól, általában három irányba vándorolnak:
1. Visszatérnek a volt egyházukba vagy más egyházakba
2. Bizonyos régebbi Jehova Tanú csoportokba illeszkednek
3. Teljesen ateisták lesznek
Ezért kérlek kezd ezzel, hogy lásd milyen vészterhes bibliai próféciák beteljesedése előtt állunk:
http://aupv.blogspot.ro/2013/10/bekovetkezik-az-ateizmus-aranykora.html

Pár napja beszéltem egy volt IJT testvérel (Igazhitű Jehova Tanúja). Kérdeztem, most hány féle lemaradott Jehova Tanú irányzat van? Én kb 11 különböző csoportról hallottam, de meglepetésemre ő 20 csoportól tudott. Ezeknek eredetileg három irányzatuk volt ("butuzisták", "szentek" és "igazhitűek"), amelyek aztán több irányba szakadoztak.
Valamikor az úgynevezett Igazhitűek lehettek a legtöbben, fénykorukban körülbelül 7000, egy bizonyos testvér szerint. De mivel az egység felbomlott, a szám rohamosan csökken, sokan idősek, nincs utánpótlás és bizonyos helységekben kihalnak a csoportok.

Cikkeimben igyekszem meggyőzi mindenkit aki hajlandó olvasni őket (a vezetőktől Pável, Sárosi és a többiek, a közönséges testvérekig), hogy lényeges változtatásokra van szükség. Máskülönben hiába minden amit tesznek. Ha nincs újjászületés, mindaz amit tesznek egyenlő a zéróval.

Engedjétek meg rámutatnom, kedves lemaradottak, hogy az igaz keresztyének nem csak Jehova Isten tanúi, hanem az Úr Jézus Krisztus tanúi is. Nagyon sok mindenben tévedtek és úgy értelmezitek a Bibliát mint az alexandriai újgonsztikus iskola, allegórikusan. Sajnos, Rutherford sem tudta befejezni az utolsó reformációt, ezért nem beszélhetünk Jehova Tanúinál egy igazi tanúvallomásról. Legfeljebb Rutherford tanúvallomásáról. Sajnos, minden Jehova Tanú lemaradott párt elutasítja a bibliai újjászületés igazságát és konokul ragaszkodik az emberek által bevezetett bibliátlan tanok mellett, amit az adventistáktól vettek át, még CT Russell idejében. Én nem vagyok huligán, mivel a hibáitokat kemény szavakkal bemutatom, hiszen ezt tette az Úr Jézus is a farizeusok és írástudók hibáival. Én pozitiv kritikát folytatok, azok a huligánok akik az emberi tanokat majmolják és erőltetik másokra. De ez nem áldásos. Látszik is. Az Őrtornyok nem hogy egyesítenének, hanem darabokra tépnek titeket. És megérdemlítek.


Mit kellene tenniük a lemaradott és a nem lemaradott Jehova Tanúinak?

Egy végleges reformációt.
1. Jézus Urunk jövőbeli eljövetele, az 1914-es tanítás felhagyása, hasonlóképpen a szentek jövőbeli feltámadása, az 1918-as tanítás - a szentek feltámadásának évéről, elhagyása
2. Vérkérdésben szabad lelkiismeret
3. Úrvacsora minden hívőnek
4. Bemerítés csak az Úr Jézus nevében
5. Gyülekezeti alkalmakon csakis a Bibliára való hagyatkozás mint hitbeli zsinormérték
6. A hierarchia megszüntetése, minden testvér és gyülekezet egyenlő a másikkal
7. Fedett fej a nőknek, fedetlen fej a férfiaknál ima alatt
8. A becsületszóra és nem esküre hivatkozva való tanúságtétel
9. Szeretetszolgálat 
10. Lelkigondozás

Egy bizonyos híresztelés szerint - amit eddig még nem sikerült ellenőrizni - létezik egy titkos csoport aktív Jehova Tanúiból, ex-Jehova Tanúiból és más érintett személyekből. Nem rendelkeznek szervezett összejövetelekkel, és az internetetes kommunikációt, koordinációt és az információk megosztását névtelenül teszik. Nem létezik egy nyilvántartási lista, így nehéz megmondani, hogy hány fő része a csoportnak, de úgy vélik, hogy a tagság minden szintből való, így a Tanú hierarchiából is, köztük néhányan kulcsfontosságú poziciókban és a Brooklyni Béthelben.

Néhányan lehet ismerik egymást, és hogy bizonyos alkalmakon egymásra találhassanak, bizonyos "jeleket" használnak, vagy más kódolt módszereket az összejöveteleken, a körzeti összejöveteleken vagy más eseményeken, beleértve ezen belső mozgalom körzetfelvigyázóinak azonosítását is, azonban a legtöbb tag ismeretlen egymásnak a nem -Internet világában. Ők odaszentelték magukat a reformfolyamatok előmozdítására, különösen a szervezeten belül. De ha ezt titokban teszik, nem bibliai viselkedés. Aki az igazságot szereti, az a világosságra jön és nyíltan megmondja azt.


A párbeszédet nyiltan kell megkezdeni, őszintén.

Voltam pár találkozón a lemaradott Jehova Tanúival. A "lemaradottak" bizonyos szárnyainak illetékeseivel.
De ameddig tartják az Őrtornyot zsinórmértéknek minden dologban, nem lesz előmenetel. Csakis a Bibliát kellene használjuk ebben. Nos, kíváncsi vagyok, ha lesz folytatása a megkezdett párbeszédnek.

Sajnos, sok esetben a volt Jehova Tanúi sem különbek:


Volt egy vitám egy idős hölggyel, valszeg volt Jehova tanúja. Egy másik segítőjével azt bizonygatták, hogy a Milleniumban nem lesznek emberek a Földön, mert ezt írja Sofóniás 1:2,3. Utánanéztem a héber szövegnek és érdekes módon nem az "arec" szó van a szövegben mint az 1Móz. 1:1-ben hanem a "adamah". Az angoloknál "ground" vagy "lend" van Sofóniásnál, ami mutatja a különbséget. Másfelől, ha jól benézünk a szövegkörnyezetbe, látható, hogy a zsidók országának a pusztulásáról van szó, ami be is következett a babiloni uralom idején, Nabukodonozor alatt.
Ezeket a verset semmiképpen nem lehet felhozni az ellen, hogy az ezer éves királyságban nem lesznek emberek a Földön.
A hölgy szerint, az Ó Testamentum be nem teljesedett próféciái már nem fognak beteljesedni (farkas együtt a báránnyal), mivel ezek csak akkor teljesedtek volna, ha a zsidók hűségesek maradtak volna Istenhez.
Mondjátok, kérlek, miért olyan rövidlátóak a volt Jehova Tanúi? Miért esnek sok esetben vederből csöbörbe? Mi az a hajtómotor, amely rosszabbá teszi őket mint Jehova Tanúi? 
http://aupv.blogspot.ro/2012/12/nyilt-level-volt-jehova-tanuinak.html
http://aupv.blogspot.ro/2012/12/mi-kulonbseg-kozottem-es-jehova-tanui.html

1 megjegyzés:

  1. Elismerem, hogy nagyon nehéz lenne ezt az egyházat megreformálni (lehet én a reform alatt vagyis hogy mit kellene megreformálni, másképpen látom mint te). Én is a próbálkozók között voltam. Nem megy. Ezért úgy döntöttem, hogy jobb elhagyni, és csakis Isten szavára alapozva élni az életet.

    VálaszTörlés