Népszerű bejegyzések

2013. január 23., szerda

Lehet egy ember "isten"?


Erre sokan rávágnák, hogy: "Nem! A Biblia szerint, nem."
Megértem őket. Valóban, egy bizonyos szemszögből, tényleg nem. Hiszen csak egy Isten van, az Apa.
Nos, de szintén a Biblia szerint, emberek is lehetnek "istenek". Kérlek benneteket, emlékezzetek arra, hogy ezen a blogon valahányszor rámutattam arra mit is jelent az a szó, hogy "isten". Azt jelenti, hogy "igen erős, hatalmas". És ez így van.
Most kérlek, gondolkodjatok el az úgynevezett "tízcsapáson". Hatalmas csapások voltak, Egyiptom felett, nem igaz? És kinek a kezéből? Egy Mózes nevű ember kezéből. Íme, mit mondott róla, az Isten:
2Mózes 7:1. Az Úr (Jehova) pedig monda Mózesnek: Lásd, Istenévé (Elohim) teszlek téged a Faraónak, Áron pedig, a te atyádfia, szószólód lészen. 
Képzeljétek el, maga az Isten, nevezi Mózest istennek! Mert valóban az volt a szó tágabb értelme szerint "hatalmas", egy olyan nagy ország felett. Senki sem állhatott útjában, senki sem tudta őt megakadályozni.
Hasonló lesz az Antikrisztus felemelkedése is. De már nem Isten erejével, hanem a Sátán erejével. És nem Isten fogja nevezni őt istennek, hanem az Ördög, aki ezt az embert ihleti (2Tess. 2:4). Micsoda idők lesznek azok! Hány ember fogja imádni ezt az alakot!

Nos, jegyezzük meg, hogy Mózes Elohim-nak volt nevezve. A szöveget le lehet ellenőrizni, hogy nem utal arra "mint Elohim", hanem szó szerint "Elohim" - Károli jól fordítja, nem található a szövegben a "mint" szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése