Népszerű bejegyzések

2013. január 17., csütörtök

Világvége


Eltelt a világvége?
Hogyne, hisz még el sem jött! A fanatikusok világvége mindig megtalálja a félrevezethető, emberi közeget. Valaki jól megszedi magát a félrevezetettektől és továbbáll. Marad a bakkecske keresése, akire aztán rátegyék a hibát. Miután eltel a világvége váró kábulat, tömeghiszti, szintén ez a botokos közeg, a Bibliára dobja a felelősséget, ahelyett, hogy beismerne a valódi bűnösöket: a félrevezetőket és a félrevezetetteket. Ha olvasta volna a Bibliát komoly figyelemmel, nem jutott volna emberi hülyeségeknek gyarló, elhitetett rabszolgájává.
A szórakozni vágyó pásztorfiú esetét mindenki tudja, hogy unalmában elszórakozta a bizalmát amikor azt kiáltotta "Jön a farkas, jön a farkas!", de nem jött. A gond csupán az volt, hogy mikor aztán jött a farkas, és a gazdák azt gondolták, hogy a segélykiáltás csupán egy új vicc, nem csak a pásztorlegény vezekelt, hanem a porul járt gazdák is, hiszen a farkas jól elbánt a nyájukkal. Így fognak járni sokan, amikor eljönnek az igazi jelek. Ahelyett, hogy felemelnék a fejüket, hogy végre itt a várva várt szabadítás (Lukács 21:25-28) és készülődni kell az Úr Jézus fogadására, inkább a bűnben fognak továbbra is szórakozni vagy vesztegelni, mondván, hogy a jelek csupán a természet "szeszélyei". 
Sajnos ezt a szemléletmódot ma is látom. Miután megmondom, hogy már nem vagyok abban a bizonyos egyházában, de ebben és ebben a kérdésben úgy látom a dolgokat mint azok, pl. hogy hiszek az eljövendő nagy nyomorúságban és Armageddonban mint valódi, eljövendő világméretű eseményekben és ennek a rendszernek a pusztulásában, úgy néznek rám mint egy páriára. Ezt gondolják: Te, ez még nem józanodott ki!
Igen. A bizalom kérdése nagy tét némelyeknél. De vajon minden esetben csupán bizalom kérdése, vagy valami más is? Ez egy nyitott kérdés.
Az esetemben, én nem a volt vezetőim döntéseiben bízok "vakon" a vitatott témákban, sem nem vagyok még mindig a volt vezetőim "igézete" alatt, hanem az Isten Szavának a bizonyságtevésében és merem állítani, hogy ha ezek a volt vezetők megváltoztatnák a véleményüket e témákban én sohasem változtatnám meg azt a véleményem amiben megbizonyosodtam, hogy "úgy van", nem azért mert ezt "úgy mondta valaki", hanem azért mert láttam, hogy "úgy van írva a Szent Írásban". 
Tehát, vajon ez csupán a bizalom hiányának a kérdése az én esetemben? Vagy valami más "hajtó okok" is vannak?
Például egy unitárius hivatalnál érdeklődtem Dávid Ferenc írásai felől, hogy hogyan tudnám őket megvizsgálni? Azt a választ kaptam az illetékes személytől, hogy nem vagyok képesített erre. Vagyis? (kérdeztem) "Nincs diplomája! - Ja. Köszönöm szépen! Érthető." Tehát íme egy hajtó ok: "Nem vagy képesített!" értsd: "Nincs diplomád!" Ezek szerint, nem érthetsz bizonyos dolgokat, hát még a Bibliát!
Nem csak Jehova Tanúi voltak azok akik a világvégét, már többször bejelentették. Ha igaz és hasonló mércével mérünk a vallásos és az ehhez kapcsolódó történelem eseményeiből mindenkinek, ahonnan van bőven mit merni, kiderül, hogy nem csak a volt vallásos vezetőim és magam szolgálnék jó okot a bizalmatlanságra, hanem az Úr Jézus és korai tanítványai kivétellel az egész vallásos világ, ezért ma is napra szóló a Mester (Tanító) kérdése és hűséges apostolainak a válasza:
"Talán ti is el akartok menni? … "Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad. És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia." János 6:68,69. 
Így látom én is a magam helyzetét: "Uram és Mesterem, hova is mehetnék? Nincs senkim rajtad kívül akihez menni tudnék, teljes bizalommal, hogy az igazsághoz és Istenhez vezessen. Én saját magam tapasztaltam, elismerem és elhiszem, hogy te vagy a legmegbízhatóbb személy akit Isten ebből a célból rendelt e világra."
Én nem követelőzöm, hogy az emberek hozzám jöjjenek, mert ki vagyok én? Egy "Jákobhoz" hasonló "férgecske" (Ésaiás 41:14). Az Úr Jézust ajánlom mindenkinek, a "Mestert" (Tanítót). Bízzatok benne teljesen és szüntelen!!! Ha valakitől kérhetek valamit, csupán azt kérem, hogy ne vegyék el Isten adta emberi méltóságom, és ne ítélkezzenek felettem részrehajlóan és előítélettel, mint arra akit ha többször rajtakaptak, hogy hazudott, akkor annak nincs joga az igazsághoz és az soha többet nem mondhat igazságot. Íme, a pásztorfiú utoljára igazat mondott! De akkor már senki sem jött és a gazdák megjárták. Volt Jehova Tanúira, azokhoz szólok, akik már semmiben sem hisztek, nehogy ti is így járjatok! Nehogy életetekbe kerüljön, hogy Jehova Tanúinak esztelen hülyeségei miatt, megutáltátok az igazságot! Térjetek meg, ameddig még van idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése